28.03.2020 г., 7:11 ч.

Родино 

  Поезия » Друга
351 1 3

Родино, ти не си виновна,

че точно тука се роди.

В борба с врази вековни

градеше свойте бъднини.

 

На този стръмен кръстопът

посрещна всички ветрове.

И знаеше за теб светът,

велико, славно царство бе.

 

Врагът жесток не те подмина,

плътта ти късаха с ръце.

Свободна беше и робиня,

но никога на колене.

 

Родино, ти не си виновна,

че пълна си със красоти.

Прекланям се пред теб синовно,

сърцето мое приеми!

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??