Денят, във който появи се светлината.
Днес пак е той...
а другия все още предстои.
Защо е празник?
Може би целта е в кръговрата.
А може би защото сянката на втория тежи.
Сега съм (само?) аз
и още тридесет и два от мене.
Кои сме ние?
Някога ще бъдем ли едно?
Стоим един до друг,
гадаем за местата незаети.
Опашка за виенско колело.
© Иван Проданов Все права защищены
Хареса ми!
Привет!