25 авг. 2021 г., 23:41

Романтично 

  Поэзия » Любовная
420 0 1

Романтично

 

Нощ поръсва с лунен прах земята,

вятърът припява шлагер стар.

Тъжно се усмихва и луната,

самотен във морета свети фар.

 

Рибарски лодки кротко се поклащат

завързани на пристан опустял.

Всеки лунен лъч с тъга изпращат

изпълнени със болка и печал.

 

Душата като стар пират се скита

по брега сред морските вълни.

Иска нещо вятъра да пита,

той си крие тайните, мълчи!

 

Като кадифе е тъмнината,

и притихваш сгушен в нея ти.

С нежни пръсти гали ти косата,

влюбено в ухото ти шепти:

 

тръгвай с мен, да бъдем само двама

някъде сред морските вълни!

Някъде, където други няма.

Ще сме двама, само аз и ти!

 

25.08.2021 г.

 

© Георги Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??