Цял живот - изграждах
пясъчните кули...
поставих ги дори
на пиедестал ...
забравих себе си,
забравих всичко...
забравих земната
си мисия...!
Градях с илюзия
отминала любов...
гребях от пясъка
надежда...
а вечер морските
вълни я разпиляваха
и няма нищо -
само празнота
и отминало смирение.
И рухнаха последните
илюзии - отминала любов
не се завръща и заедно
с надеждата отми ги
морската вода...!
Отдавна ги погълна
в бездната...
И нямам нищо -
само празнота,
където болката пулсира,
дори няма руини...
защото времето
ги заличава...
Била ли съм...?
Тъй влюбена
и тъй изпълнена
с надежда...
Отново - как ли?
Да повярвам...,
че съществува
любовта...,
че надеждата
крила ми дава!
Отмива времето следите
и рухват пясъчните кули.
Не, не виждам смисъл
и нямам сили,
всяко златно зрънце,
да редя отново...
Вървя по - пясъка
и все повече
се отдалечавам...
Любов ли беше?
Или надежда...,
че бурята ще ме подмине!
Вървя по - пясъка
а вълните на времето
отмиват тихите ми стъпки.
Била ли съм...?
На морска пяна се превръщат
разпилените ми чувства...
и бурните вълни връхлитат,
срещу илюзорният им блясък!
01.06.2020г
Катя Джамова
© Катя Все права защищены
за хубавите думи и прекрасните ви коментари.
Толкова се радвам да ви видя на моята страница!
Благодаря на авторите поставили стиха в любими!