Знам, че е зима, а ти си далеч,
а в погледа виждам единствено скреж
и хората ходят, изгубени в сън,
и всичко е свежо от мъка...
До огъня пада свята сълза
и някой си шепне нейде в леда:
аз исках живот, и душа, и следи.
Умрях, и все пак, настъпи...
© Йоана Все права защищены