Русалка
Mежду земята и морето -
мъничка русалка.
Днес убоде си кутрето
в раковина жалка.
Тихо, тихичко заплака -
рукна топъл дъжд.
После ярката луна
грейна изведнъж.
Засия момичето
и коси разплете…
Днес я търсят
по брега
тъжни ветровете...
© Радка Миндова Все права защищены
и коси разплете
Днес я търсят
по брега
тъжни ветровете...