8 янв. 2021 г., 10:05

Ръка за ръка 

  Поэзия » Любовная, Пейзажная, Философская
578 2 5

Аз обичам дъжда,
който тихо мокри листата.
Който тихо разказва в нощта
за нашето минало лято.

Аз обичам дъжда,
ромолящ по семейната стряха.
Който нежно пази в нощта
гнездото на нашето литнало ято.

Аз обичам дъжда,
стичащ се тихо в улука.
Който нежно прегръща в нощта...
който с обич целува.

Аз обичам дъжда,
по стъклата нека се стича,
да рисува картини в съня,
на любов да прилича.

Аз обичам дъжда...
по нас нека да тича.
Да вървим ръка за ръка...
защото знаем как се обича!
========================
Аз обичам дъжда!
Нека тихо вали!
Нека живот да ни дава!

06.01.2021г.

© Теодора Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??