Животът с погледи излишни,
с въздишки рано нацъфтели
и нежности предимно скришни,
с лъжите мазни и дебели.
С възторзи бързо остарели
и скука с едри габарити,
и на райета плаха смелост,
в реалното мечти разбити.
А лесно се проглежда с вяра
и с вяра в Бога се нарежда,
вратите вечното отваря
с любов и вечната надежда.
© Милена Френкева Все права защищены
Наистина има много общо между вярата и вечната надежда.