29 авг. 2014 г., 21:07

Самадхи 

  Поэзия » Любовная
604 1 2

 

Душата ми е непокътната.

Зряла.

И като Земята цяла.

Танатос в теб

изкушен за пир

не ще я разломи.

Духът ти вихрен

все още броди,

дири благост свята .

Не бленува кървави победи

в здрача на обезумели дни.

 

А моят?! …

Знаеш.

Плува си по гръб в омая

в безгрижието на океана

с N-честотните вълни.

Наречен  някога

от някого ...

Самадхи.

 

А тук и сега.

Той - Духът мой

Е … в капчици сияние

по шушнещи треви в зори.`

В капчиците послание е скрито.

Пратено по космически лъчи.

 

А ти …

Дали само с очи?

Със сърце?

Или и…

с ръце ще го разчетеш?

Нека неназованото в тебе да реши.

 

 

Гюлсер Мазлум

28.08.2014

© Гюлсер Мазлум Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??