7 февр. 2013 г., 17:55

Сами на себе си... 

  Поэзия » Другая
475 0 2

Със себе си да разговаряме.

Познати и непознати.

Скритите кътчета да разтваряме,

дето ги пази душата.

 

Да се питаме. Да отговаряме.

За грешки, вини и заблуди.

Третото си око  да отваряме,

да се тресем от смях като лудите.

 

Сами на себе си да прощаваме.

Разстрелите си да отложим.

Притиснати в ъгъла да не шаваме.

И сол в раните си  сложим.

 

Благородно да се изслушваме.

Сами – публика и артисти.

Сиротните си мечти да сгушваме

в помислите си  честни и чисти.

 

Внимателно да се изчакваме –

лудо хукнали по паважа.

И на делника надникнали в раклата,

дано има какво да си кажем.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??