Само на слова
Често чувам да говорят
в таз красива планина:
„Хайде, братя, да не спорим,
българска е Тя сега.
Българи сме всички тука
и на вид, и по душа,
заедно трябва да твориме,
тук живота наш и своята страна.”
Слушам харно се хортува,
тъй да бъде до века.
Тук народът да добрува,
да ечи и песента!
После тихо се замислям
и оглеждам се вокруг.
Где го, братя, българското тука,
где го българский език?!
Тъжно, тъжно мен ми стана,
заболя ме и душа.
Тука българско е братя,
само, само на слова!
Шибил Родопски
© Шибил Все права защищены