25.12.2008 г., 19:28 ч.

Само на слова 

  Поезия » Гражданска
570 0 3

Само на слова

 

Често чувам да говорят

в таз красива планина:

„Хайде, братя, да не спорим,

българска е Тя сега.

 

Българи сме всички тука

и на вид, и по душа,

заедно трябва да твориме,

тук живота наш и своята страна.”

 

Слушам харно се хортува,

тъй да бъде до века.

Тук народът да добрува,

да ечи и песента!

 

После тихо се замислям

и оглеждам се вокруг.

Где го, братя, българското тука,

где го българский език?!

 

Тъжно, тъжно мен ми стана,

заболя ме и душа.

Тука българско е братя,

само, само на слова!

 

Шибил Родопски

© Шибил Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??