17 сент. 2018 г., 11:42

Само ти 

  Поэзия
367 0 0

Само аз мога със мисъл

теб да командвам.

Само аз мога да искам

без глад и без жажда

от теб да опитам

глътка наслада,

глътка Нирвана, 

свобода до насита.

Само аз мога със мисъл

в тебе да плавам,

с нож да режа 

и

да ти е приятно.

 

Само ти можеш с поглед мен

в своя свят да улавяш.

Там, в мъгла от прозрачен сатен,

приказки за себе си разказваш.

Но само в една е истина стаена,

само една от тях за тебе нещо значи –

поп купа в тесте карти,

моят жокер – усет на хиена.

Само ти можеш с поглед мен

свой господар и роб да направиш.

Хванеш ли вселената във плен,

дори и богове се чувстат благо,

 

като мравки.

 

© Ангел Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??