Само аз мога със мисъл
теб да командвам.
Само аз мога да искам
без глад и без жажда
от теб да опитам
глътка наслада,
глътка Нирвана,
свобода до насита.
Само аз мога със мисъл
в тебе да плавам,
с нож да режа
и
да ти е приятно.
Само ти можеш с поглед мен
в своя свят да улавяш.
Там, в мъгла от прозрачен сатен,
приказки за себе си разказваш.
Но само в една е истина стаена,
само една от тях за тебе нещо значи –
поп купа в тесте карти,
моят жокер – усет на хиена.
Само ти можеш с поглед мен
свой господар и роб да направиш.
Хванеш ли вселената във плен,
дори и богове се чувстат благо,
като мравки.
© Ангел Всички права запазени