2 окт. 2015 г., 20:43

Само в кратката есен 

  Поэзия » Другая
359 0 2

Всяка есен върви по слани и по зъбери,
и не пази боички, и слънце за после.
Между бавни реки като луда забързва,
безазщитна такава и мокра до кости.

 

Ще обрули листа и бездомните стихове
ще се пробват да свържат небе и прозорец.
Като сладко от дюли след огън притихнало
по ръце и по устни ще лепне от обич.

 

Само в кратката есен залезът свиква
да разбира приказки за любов и раздяла.
Да прощава каляската, станала тиква.
Пепеляшка остава до сутрин на бала.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??