21 мая 2007 г., 23:32

Самочувствие 

  Поэзия
637 0 6
Самочувствие

Омръзна ми да бъда псевдоистинска,
в лъжливи думи да се вричам.
Омръзна ми да съм доволна в ниското -
на върховете пленник са очите ми.

Не искам да си самоограбя чувствата,
да съм трийсетгодишна мъдра старица.
Да пилея дните в безнадеждно препускане
подир къшея хляб пръснат на птиците.

Все още имам кураж да запаля
пожара стихиен на вярата в себе си.
Да изгоря в него от пламък погалена,
да се родя в него по-жива от всякога.

© Величка Петкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??