21 сент. 2021 г., 19:20  

Самота ли? 

  Поэзия » Философская
363 3 8

С теб се знаем отдавна, от няколко мъртви любови.
Все пристигаше тихо във вечното жълто такси.
Уж тешиш и прегръщаш, а въглени в нощите ровиш,
ти с утроба безплодна, за мащеха даже не си.

 

Всяка чаша с уиски в очите ти вдига могили,
всяка трета цигара допушваш ти стръвно до фас.
Оплаквачка да беше, със злато да бяха платили...
Лицемерна, прегракна ли? Имам ли право и аз,

 

да затръшна света си пред образа твой на скърбяща,
дето мен отразява с гротескни и криви черти?
Ако дяволът пита, кажи му: — Надежда ме праща,
джентълмен си, Рогати. Та, сметката кой ще плати?

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

От хербарий на сухи сълзи пак си свива цигара
Самотата, наметнала пепелно сива тъга.
Тя старица без възраст е. Толкова, толкова стара,
че обърква от минало спомени с днес и сега.
И защото у мене си има запазено място, ...
  441  11 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??