26 июл. 2019 г., 09:20  

С гръб или с лице 

  Поэзия » Гражданская
437 0 0

На Ив

 

 

Върху релсите,

а всъщност – извън тях.

С гръб към влака

и с лице срещу съдбата.

Струни на китара, пълна с прах,

нервите й – скъсани в ръката.

 

Сме ли,

или бяхме шепа страх

в коловозите на дните разпилени?

Мънички зърна

без сой и знак

в пъзел безответен

залепени.

 

Със лице към влака и – очи в очи!

Гняв и сила

заедно събрани.

Погледът си

кой ще отклони?

Ще отскочи или ще остане...

 

Влакът е отминал.

Ти стоиш.

Феникс

след нанесените рани.

Релсите оставят две черти,

 

по лицето на животът ти

издрани.

 

 

Маргарита Мартинова

© Margarita Martinova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??