22 июн. 2012 г., 12:51

Сбогуване 

  Поэзия » Любовная
606 0 2

Сбогуване

 

В тишината на лунния вятър,

във покоя на нощна тъга

твоите стъпки отекват нататък,

а пък мракът потръпва снага.

 

В самотата на звездна постеля

тръпне месец, от страст обладан,

нежните ласки къде ще намери

тъмнината, потънала в свян.

 

Във сърцето на обич красива

се прокрадват нелепи сълзи,

само упрек горчив те обвива

с аромата на грешни липи.

 

Ще ти носи ли пътят утеха,

ще намери ли в мене покой,

смъква вятърът лунната дреха

и се гмурва във спомена свой.

 

Живка Юрукова

 

 

© Живка Юрукова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??