СБОГУВАНЕТО
Искаш да си кажем сбогом,
да затворим вратата между нас,
да забравим за всичко,
но не мога аз: ти отне сърцето ми
в мига, в който те видях.
Нека се съберем, казах аз,
но ти не пожела.
Казах, никога няма да те нараня,
но ти пак ме отблъсна.
И сега вече знам,
че ти не ме обичаш,
не желаеш да изпиташ обичта
с мен, с моята душа,
в прегръдки пред огнище, пламнало в нощта,
да се целунем двама по уста.
© Панайот Начев Все права защищены