Oct 15, 2006, 1:50 PM

СБОГУВАНЕТО 

  Poetry
511 0 3

СБОГУВАНЕТО

Искаш да си кажем сбогом,

да затворим вратата между нас,

да забравим за всичко,

но не мога аз: ти отне сърцето ми

в мига, в който те видях.

 

Нека се съберем, казах аз,

но ти не пожела.

Казах, никога няма да те нараня,

но ти пак ме отблъсна.

 

И сега вече знам,

че ти не ме обичаш,

не желаеш да изпиташ обичта

с мен, с моята душа,

в прегръдки пред огнище, пламнало в нощта,

да се целунем двама по уста.

 

© Панайот Начев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??