18 дек. 2016 г., 01:19  

Сбъднат сън 

  Поэзия » Любовная
550 2 10

Цяла вечност за теб бе мечтала,
тебе чака в съня си със блян.
Ти дойде като приказка бяла
и денят ѝ обгърна със плам.

 

Тихо срещна я в ранната утрин,
мисъл прати чрез цветна дъга
и животът със багри изпъстри,
както майстор рисува платна.

 

Сто нюанса в душата приплете,
фонът черен проблесна в екрю,
сто слънца ѝ положи в нозете,
а в очите извеза искри.

 

И сега е различна, красива,
бяла роза, любов без бодли,
пристан нежен за теб, самодива...
Е, дано след съня не боли.

 

 

 

 

 

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??