1 мая 2011 г., 19:41

Сега модерно е да бъдеш пламък... 

  Поэзия » Другая
477 0 3

Прекалено хубав е денят!

Днешният и всеки следващ утрешен.

Но въздуха забрави да поделя.

Императиви имам, но са вътрешни.

Отвън не позволявам да ме пипат.

Изплаках всички драми от очите си.

Погледа смирен със яд отритнах

и сега...

съм вожд на цветни призраци.

И сто лета да ми следиш очите,

в тях да се опитваш да разцепиш мрака,

и да разтапяш восък по стените –

ти няма никога да ми прозреш в душата!

А тя ефирна е. И ходи с грация...

Сега модерно е да бъдеш пламък.

Димът е адска болка в еманация...

Полях се с напалм,

 за да не изгасна!

© Цвет Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??