Обикновено казвам „понякога”.
Този път казвам „сега”.
Днес ми е до Веселин Ханчев и Вапцаров,
а ще редя мисли по редовете на невежеството си
... цял ден.
Не може все да е така. Зaтова казвам „сега”.
Пия пушилки, харча трохи...
Ежедневието ми е просто изхранване.
Когато проплаквам от щастие тук,
отдавна съм затънала в тъги,
скрити зад гордости.
Рядко мисля, че светът е устроен
като за мен. Сeга го твърдя,
само че съм поредното му изключение.
Тъпча си името, дращейки словото,
стъпките, локвите досега.
Не ми е до мислите, нито до крачките,
дето ги чистех, замитах и триех до теб...
Сега ми е истинско ─ предугаждащо,
смачкано петокнижие от моя живот.
Не е за вярване, че съм го сринала;
мисля е вярно, че градя напред.
© Засега Все права защищены