15 окт. 2007 г., 10:57

Сега ще ти разкажа 

  Поэзия
1370 0 41
Сега ще ти разкажа как продавах
мечтите си на глупава сергия.
Какво спечелих? Нищо... но си спомням,
че смеех се... преди да се напия.
А после изтрезнявах многократно
в очите на блуждаещите псета.
Заспивах и събуждах се безплътно
по ъгли... в непознати фоайета...
Сега ще ти разкажа как пропаднах
във бездната на своето безумие.
Вратата към сърцето си затръшнах
с възхода на безкрайното безсилие.
Поех по низходящата пътека
на стенещо от болката съзнание.
Поредното ми бягство след безсъние
в един живот, изпълнен с бездихание.
 (Очите виждат всичко, не и себе си).
Така и не успях... да се открия.
Е, тръгвай си сега... усмихнат страннико.
Компания не търся... за да пия.

© Кремена Стоева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??