27 авг. 2012 г., 00:13

Селски неволи 

  Поэзия » Другая
402 0 2

 

Някога на село бе

кметът ни съдба, повеля.

Кръст превиваше на две

селянинът с пот на чело.

 

Аз тогава бях дете

и не го и забелязвах,

но запомних го добре

с пистолета, скрит във пазва.

 

После строят се смени.

По партийна линя верна,

свише се разпореди:

общи ниви, крави, ферма...

 

Помня там, как бях приет

пионер. Червена връзка

върза новият ни кмет

с боен шмайзер, къс, на кръста.

 

Днес съм селският поет –

стих плета за тоз и онзи.

Ни стопанство, нито кмет –

арендатор ни тормози!

 

С  джип луксозен, автомат

с четри мутри – управлява.

Само да му паднеш, брат!...

И горко за таз държава.

 

 

 

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??