3 апр. 2008 г., 08:47

Семафорът 

  Поэзия » Любовная
502 0 1

 

"На половина сега си пияна.

Водката свърши, а утеха няма

...за душата ти..."

 

На перона, потънал във прах,

в самотата на нощните влакове,

тихо стъпвам и блясва пред тях

жълт семафорът, водещ нанякъде.

 

И стрелки се отместват страхливо.

Клаксон нейде раздира нощта.

Пак кълнем се - почти пресметливо -

среща има отвъдна, в смъртта.

 

Коловозите сякаш застинали...

Тръпнат релси в напразна печал.

И нима всичко вече е минало?

И нима съм чрез тебе... живял?

 

 

"Влакове тръгват от всички страни,

но един от тях остава на една далечна гара..."

 

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??