4 сент. 2020 г., 23:43

Септември 

  Поэзия
515 2 2
Септември пременен във охра слиза. Ветрее се годежната му риза. Косите му, виж, греят листопадни. Очите му за хубости са жадни. И кошница със плодове ни носи. Задава неочаквани въпроси. А пътят му е ясен и е лесен. Очаква годеницата си Есен. А тя нехае, все танго танцува. На хладна, недостъпна се преструва. Косите си раздипля сред мъглите. По горските пътеки дълго скита. Септември безпределно я ревнува, защото с тъмни облаци флиртува и пее монотонната си песен с рефрен единствен : Есен, есен, есен.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Нина, страхотно е.
    Трудно се чете, заради формата на проза. Може би си писала от таблет ..при мен така става.
  • Страст, копнеж и нежност! Завладяващо като танго! Хареса ми!🍁
Предложения
: ??:??