Сетивност
Защо вибрират сетивата
във тъмен унес потопени
когато сливат се телата
от Страст стихийна уморени,
когато мълния изящна
и нежна като бриз вечерен
пробягва през телата властно?...
... Знам, отговор не е намерен!...
А всеки отговора носи
във тялото си, но не знае
понеже в паралелни оси
живеем често и нехаем...
И чакаме Любов щастлива
във някаква безкрайна точка,
но от Страстта нетърпелива
не получаваме отсрочка...
Затуй съм тръгнал по Земята
и питам де когото срещна,
но темата е непозната,
(а се оказва и погрешна!..)
защото някога Твореца
когато нас ни е създавал
не е забравил за Живеца
и тайно ни го е добавил,
но пожелал да не узнаем
защо вибрират сетивата:
по начин толкова омаен
когато сливат се телата!..
Коста Качев
© Коста Качев Все права защищены