13.12.2014 г., 8:00 ч.

Сетивност 

  Поезия » Друга
424 0 4

 

       Сетивност

 

 

Защо вибрират сетивата

във тъмен унес потопени

когато сливат се телата

от Страст стихийна уморени,

 

когато мълния изящна

и нежна като бриз вечерен

пробягва през телата властно?...

... Знам, отговор не е намерен!...

 

А всеки отговора носи

във тялото си, но не знае

понеже в паралелни оси

живеем често и нехаем...

 

И чакаме Любов щастлива

във някаква безкрайна точка,

но от Страстта нетърпелива

не получаваме отсрочка...

 

Затуй съм тръгнал по Земята

и питам де когото срещна,

но темата е непозната,

(а се оказва и погрешна!..)

 

защото някога Твореца

когато нас ни е създавал

не е забравил за Живеца

и тайно ни го е добавил,

 

но пожелал да не узнаем

защо вибрират сетивата:

по начин толкова омаен

когато сливат се телата!..

 

                                 Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • С други думи - секс-магия...!!!
  • Прекрасно стихотворение
  • Адмирации! Имаш вкус и усет- двете най-големи качества на един поет! Имаш вяра в Бог- нещо нужно за човека, имаш и смелостта да задаваш въпроси, които се оказват "погрешни", имаш....всичко! Много богато и добре изградено стихотворение си ни поднесъл!
  • Колкото и много да сме любили, винаги ще се учудваме на магията "любов" и винаги ще се питаме защо вибрират сетивата, пронизани от нежната светкавица на страстта...

    Чудесно казано!
Предложения
: ??:??