Селце планинско ми помаха
с ръкав от стара антерия
на показ като на сергия –
встрани от пътя, до трънака.
И куче с морда на чиновник
си бе намерило кучило –
озъбено ръмжеше мило –
виновно или невиновно.
На хълм ръждясало пукало
със звездни пуканки засипа
козаря сипаничав, дрипав,
завит с протрито одеяло.
И той се ококори сънен,
огледа се, готов да брани
коричка хляб от гладни врани,
ала изтупа само тръни.
Душата българска какво е –
изплакано небе във локва,
в която скоква и не скоква
сиротно тъмното усое.
© Валентина Йотова Все права защищены
И думите, и ритъма, и римите... атмосферата в стиха... страхотно!
Залепнах за този стих...
Прегръдка, девойко!!!
ПП Ох, пак ще се дописвам... Ами, прочетох коментарите...
За съжаление... Голямо разочарование!!!
Този стих явно не е за всеки - това е моето впечатление след прочита на коментарите. Валя, наистина е много хубав стиха ти, не ти правя комплимент. За мен този стих е уникален с въздействието си.