8 февр. 2024 г., 10:09  

Шепичка време 

  Поэзия » Философская
148 3 10

Като плитка отрязана висна сега и това си е,
в миг махалото. Счупи се моят ненужен часовник.
И не чувам звънеца огласящ деня – междучасие
и за плитките дръпнати няма момчета – виновни.

 

Още тайни момичешки нощем шептят коридорите,
строго гледа учителят, а очилата му – лупи...
После дълго за музика в двора училищен спорите,
кой с пари от закуски най-новата плоча е купил.

 

Още помня утрата любими (основно неделите),
този счупен часовник – стрелката душата ли драсна?
Беше времето наше, летяха душите ни, смелите,
днес светът отесня... Или просто пък аз го надраснах.

 

И сега любовта ми е просто така – закарфичена,
и прашасва посипва косите ми времето с бяло...
Имам шепичка време, но стига за ново обичане,
подари ми го плитка отрязана – старо махало...

 

 

 

https://youtu.be/5IpYOF4Hi6Q?si=JrWKVUN4_VC655eh

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??