12 дек. 2010 г., 21:01

Щастието не е като в съня ми 

  Поэзия » Другая
412 0 3

С мълчанието сприятелих се и загубих се

между глътките надежда и прегръдките зефир;

измежду залези и здрачове останах жива,

но завинаги прогнила в страхове от стар кашмир.

 

С изгнанието душата ми се срасна,

едва повярвах, че това все пак бях аз -

тъй протяжно отброявах - млада, страстна

бездомни мигове във всепоглъщащ мраз.

 

Не мога да те чувствам, разбери ме...

Болките в предишното не могат вече да мълчат.

Съдбата грешно е разчела твойто име...

Ръцете ми специално са изваяни за друг.

 

Ще се прекъсне този полет на страстта ми,

ще се приюти и той в безредната тъга.

Ще се науча - щастието не е като в съня ми,

жив полет е - в реалността на мисълта.

© Цвет Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??