Ако светът ти изглежда различен
и по-поносими нещата,
цветята са по-ароматни
и по-благоуханна липата,
ти си разбрал, че си струва,
да позволиш да нахлуе в душата,
онази, най-чистата радост,
дето те кара да вярваш,
че целунат си от Бог по челото
и на облак летиш във небето.
И искаш все по-добър да се будиш
и все по-усмихнат да крачиш,
с онази увереност лека,
че намерил си малка пътека,
дето към рая те води,
онзи, който и за теб ще отвори,
заслужено порти и малки простори,
които те карат да мислиш,
че ти си специален и място си имаш,
на тази щедра, необятна земя.
© Пепи Оджакова Все права защищены
Поздрав!