6 февр. 2023 г., 18:28  

Ще живея и утре 

  Поэзия
580 1 2

ЩЕ ЖИВЕЯ И УТРЕ

 

... някой есенен ден, щом ми дойде редът да се мре,

не изпадайте нивга във горест, в нега́ – или в не́га? –

погребете ме с дънките – и със моето вехто сетре,

и – за Бога! – ви моля, не пускайте парно в ковчега.

 

Вече свикнах да скитам сред хорица ледни – и зли.

И се надам, че в Рая няма тъй да ми бъде студено?

Ще се будя със Обич! – с гласовитите Трети петли.

Ще преда светли рими върху своето криво вретено.

 

Писъмца ще ви пращам напролет по звездния дъжд.

И – додето в представите ваши съм кожа – и кокал,

нека Джени се радва на момчето си в мократа ръж! –

а пък аз да ги гледам откъм Рая – със моя бинокъл.

 

И в света, заприличал на гнусен – за луди! – приют,

всяка вечер ще слитам във вашите ледни компютри.

Ако още си мислите, че съм просто кварталният луд,

ми повярвайте, моля ви? – аз ще живея и Утре.

 

6 февруарий 2023 г.

гр. Варна, 18, 00 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??