Ще открием ли някога смисъла...
и кои... и защо... и къде сме?
Мъдри мисли стотици са писали
и живота възпели са в песни.
А словата отлитат в пространството –
да чертаят небесна пътека,
по която към бъдното странстваме...
Но все още е малък човека!
Непрестанно нагоре се взираме
към далечните звездни простори –
заслепени, не подозираме,
че езика на Господ говорим!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены