25 дек. 2020 г., 09:58

Ще се завърнеш 

  Поэзия » Любовная, Строгие формы
1115 0 3

В очакване стоя пред храма.

Заключена мълчи вратата,

че тебе още, теб те няма,

а в теб ключът е на мечтата.

 

Без теб не може... Самотата

не би ми дала силна вяра.

Не бих упрекнал с жал съдбата

къде надеждите откара.

 

Аз зная, всичко се повтаря,

кръгът житейски се върти.

Не съществува обич стара,

раздяла само днес гнети.

 

Ще се завърнеш с ключ и в храма

на любовта пак ще сме двама.

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??