28 мая 2010 г., 10:10

... ще съм... 

  Поэзия
973 0 37

            
            ... ще съм...


И съм котва. Във тази тъга.
Дето в сън я приспа самодива.
Между корабните платна
стенещ вятър съм. И не заспивам…

И съм атом. Незнайно къде.
Като камък Сизифов съм кръгла.
Лунен лъч от тъга ме преде
и играе с Душата ми ръгби…

И съм дума. Написана в стих.
Във корици без никакъв смисъл.
Ако някой ден спомен изкихаш...
ще съм аз… Праха от лавицата…

© Таня Георгиева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??