10 февр. 2016 г., 13:47

Щрихи с думи 

  Поэзия » Другая
420 0 1

 

 

                        Щрихи с думи

 

                Скитах в утрото - без план.

                Подмина ме изгубеното време.

                Старик един - останал сам,

                на пейката се мъчеше да дреме.

 

                Птица някаква, с очи- тъга,

                от локвата се черпеше с чернило.

                Бременната носеше мечта,

                 до нея бабичка мърмореше свадливо.

 

                 Плачеше палячо сред калта,

                 захвърлен там и вече непотребен.

                 ... А цвете някакво - като сълза-

                към слънцето отслужваше молебен.

 

 

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • С няколко щриха - целият живот... Много ми хареса! Поздравления!
Предложения
: ??:??