Щрихи с думи
Скитах в утрото - без план.
Подмина ме изгубеното време.
Старик един - останал сам,
на пейката се мъчеше да дреме.
Птица някаква, с очи- тъга,
от локвата се черпеше с чернило.
Бременната носеше мечта,
до нея бабичка мърмореше свадливо.
Плачеше палячо сред калта,
захвърлен там и вече непотребен.
... А цвете някакво - като сълза-
към слънцето отслужваше молебен.
© Виолета Томова Всички права запазени