9 июн. 2011 г., 10:57

Щурчето сънува 

  Поэзия » Другая
574 0 4

                                               На братя Райкови,

                                               създали детски театър „Щурче”

 

 

 

Виждам – там някъде, в мрака –

две безкрайни цигари блещукат,

два чифта очи изпиват морето,

две прегърбени лодки, две чаши коняк,

сенки две във съня на Щурчето.

 

Не говорят, не трепват, а чакат,

дълго чакат бризът невидим

брадите им дълги да сепне,

да ги люшне – пожълтели хамаци,

да ги върже на възел, съвсем неусетно.

 

А петите им – камъни дънни,

бавно дълбаят горещи бразди

и вулкани във влажния пясък,

там, във тъмнотосиньо, говорят с моруните

и делфините гонят в седефени блясъци.

 

Очите – виолетови, тихи стихии,

метеорно взривяват планети с фантазия

и прераждат ги в дните на детството.

Погледни и повярвай! Ти си част от магията,

паяче малко, изплело дъга от вълшебство.

 

А Щурчето сънува, сънува –

две ярки светулки във мрака,

две ноти еднакви от своята песен.

Сънувай, мъниче, това е спомен, пътуване

към приказка бяла, затрупана в преспите.

© Даниела Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??