14 июл. 2019 г., 22:34

Щурмане 

  Поэзия
607 4 5

 

Уморена съм, щурмане!
А вълните ми бягат.
Това дълго пътуване 
така ми дотяга.

 

Изхвърли ме зад борда!
Нахрани две-три риби,
та душата ми горда
свободата да види.

 

Ще ме вземе морето
в ласкавите си длани,
там, на дъното, дето
пеят песни рапани.

 

Ще припали луната
свойта светла цигара.
Ще ме люшне вълната
във нозете на фара.

 

И ще стана русалка.
Със делфин ще играя.
......................................
Щурмане, колко жалко!
В Принца влюбена тя е....

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??