Още ме има и още обичам.
Знам да мечтая и нося надежда.
Още понякога толкова ничия,
бурният вятър към мене поглежда.
Още студувам, когато е зима,
стиснала в шепите само лалета.
Още не спирам да вярвам в незримо,
въглен в душата ми в тъмното свети.
Още съм тук и протягам ръцете.
Стават по-силни, когато погалят.
Тъмното тръгне ли и го усетят,
могат с размаха на „Не!” да ударят.
Още се скитам, решена да търся
мъдрия смисъл, посят в стръмнините.
Още студените бури ме скършват,
буйни реки наводняват очите ми.
Още след падане, щом съм изправена,
плащам си всички натрупани сметки.
Мога в тъгата си сгушена да догарям.
Още съм силна и толкова крехка.
© Ани Монева Все права защищены
Много човечна и земна си, Ани, затова те харесвам, обичам да чета стиховете ти, а има и такива, които са се врязали там, където трябва и си ги пазя А толкова много пъти чрез твоите коментари ми помагаш да разбера самата себе си :D дали е странно или не - не знам, но ме караш да се чувствам добре, благодаря ти!