9 дек. 2014 г., 07:38

Синаница 

  Поэзия
1272 1 10

Косите му –

розово-сив мрамор,

очите му –

планински езера.

Мъглата

мистично

се стеле,

като клепка

притваря ги едва,

поляга бавно,

стопява се

във вечността…

Върхът-мъдрец

в слънцето

се вглежда

под надвиснала

достолепно

бяла вежда.

И не ослепява...

Изправя се

могъщ,

но внимава,

че по билото,

детски чист,

еделвайс

разцъфтява…

 

Вдъхновено от великолепна фотография на Плами:

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=335024

© Росица Танчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??