29 апр. 2016 г., 15:00

Синеок герой 

  Поэзия » Оды и поэмы
491 0 0

Този наш синеок герой,

Се хвърли юнашки в тежкия бой.

За отечеството и свободата мислеше той

И в ума му тази мисъл се въртеше

В горещия зной.

Вървеше тежко той в студения ден

И знаеше, че турчинът ще бъде победен.

Преминаваше Балкана като по вода,

Защото това си беше за него просто игра.

Но робството го бе изтощило и турчинът

Го бе приковал под бесило.

Левски се казваше той.

Нашия мил скъп синеок герой.

 

© Анна Т. Димова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??