14 нояб. 2009 г., 11:16

Сини калинки 

  Поэзия
949 0 3

Сини калинки
 
                             синя - Родина

Интересно откритие направих днес призори,
че калинките били са не само червени, а сини.
Ала този факт не е нов, и не само мен ме гори,
просто известен се оказа от 3-4 и 3-4х10,
3-4**10 години.

А тогава една, всъщност беше само една,
прелетя и кацна на ръката ми топла и бяла
и от този ден със вина, а и без видна вина,
тръпна като клен, като ясен, при всяка,
при всяка, раздяла.

После прочетох като дъх на жена, че петната им били,
и се оказаха, да, 5 или 9, но винаги, винаги черни.
В същност така е, от черното най-силно боли,
а пък сини били защото са винаги, винаги, винаги
- винаги верни!!

И след време те ме заляха като летен рояк.
Все летят и ръцете ми стискат и галят и палят!
Не отлитат призори и не чакат никакъв влак,
и добре ми е с тях, няма що, няма що,
няма що да се хваля.

Сини калинки, сини приятели, земна любов,
синьо небе, син синчец, синя, синя година!
Не отлитайте, моля ви, свиря с рог оня зов,
който ме връща и от Рая, и който
се казва синя - Родина!

 

© Ми Ки Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??