Сините, сивите, белите гривеци,
бързо размахват крила.
Викат ме, молят ме, мамят ме, канят ме:
- С нашето ято ела!
Нашето ято е дружно и весело!
Волен е нашият път!
В края на лятото южни оазиси
нашето ято зоват!
- Гълъби-гривеци, в тези оазиси
вие летете без мен!
Само в родината, само с любимата,
щастие има за мен!
© Ангел Чортов Все права защищены