Падения и върхове. Идилия
разкъсвана от бури, жеги, студ.
Пълзящи постепенно се надигат.
Маймуните се очовечват с труд.
Падения и върхове. Безнравственост.
Вулканите преливат с Божи гняв.
И поизчистен, па макар отчасти,
светът с науката открива бряг.
Падения и върхове. Отминало.
Днес мрежата е стълба към върха.
Все повече пълзящи са на линия.
Човеците се омаймунчват с тъпота.
Падения и върхове. Послания
на мощности натъпкани в дулà.
Лъжи в полупрозрачни обещания
подготвят рохка почва за война.
Падения и върхове. История.
(Записаното днеска кой чете?)
Повтаряни поуки десеторно
предсказват как умират светове.
© Дочка Василева Все права защищены
(Записаното днеска кой чете?)
Повтаряни поуки десеторно
предсказват как умират светове."
Благословен седмица, Довереница!