14.10.2022 г., 19:16 ч.

Синусоидално 

  Поезия » Философска
349 5 13

 

Падения и върхове. Идилия

разкъсвана от бури, жеги, студ.

Пълзящи постепенно се надигат.

Маймуните се очовечват с труд.

 

Падения и върхове. Безнравственост.

Вулканите преливат с Божи гняв.

И поизчистен, па макар отчасти,

светът с науката открива бряг.

 

Падения и върхове. Отминало.

Днес мрежата е стълба към върха.

Все повече пълзящи са на линия.

Човеците се омаймунчват с тъпота.

 

Падения и върхове. Послания

на мощности натъпкани в дулà.

Лъжи в полупрозрачни обещания

подготвят рохка почва за война.

 

Падения и върхове. История.

(Записаното днеска кой чете?)

Повтаряни поуки десеторно

предсказват как умират светове.

 

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??