22 авг. 2013 г., 14:10

Синът на морето 

  Поэзия
825 0 13

 

Морето ми сложи сълза във окото

и каза: – Тъгувай, тъгувай за мен! –

Усетих сълзата дълбоко, дълбоко

в последния час от последния ден.

 

Тогава все още бях капка в морето,

тогава все още бях чиста вълна

и от чистота непонятно олекнал,

лежах като чайка връз нежна вода.

 

Забравил обидите и суетите,

бях син на морето, дете на света,

бях толкова истински, че си помислих

дали не сънувам... А тази сълза,

 

която морето ми сложи в окото,

съвсем незаслужено се изпари,

когато се върнах отново в живота си

и като охлюв във него се скрих.

 

© Валентин Евстатиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??